James Bond är egentligen en alkoholist

James Bonds alkoholvanor skulle i verkligheten kunna leda till en tidig död för den fiktiva superagenten. Brittiska forskare har kommit fram till att Bond med stor sannolikhet skulle kunna dö endast 56 år gammal, på grund av sitt överflödiga drickande.

publicerad 13 december 2013
Daniel Craig är den senaste som gestaltar agent 007

I studien, som publicerades i British Medical Journal, läste forskarna alla 14 böcker om James Bond som skrivits av författaren Ian Flemning. James Bond framstår i både böckerna och filmerna som en kvinnotjusare, sanningen är dock en helt annan.

Den alkohol som Bond konsumerar på en vecka uppgår till 92 enheter per vecka. Det är mer än fyra gånger så mycket som doktorer och läkare rekommenderar att man ska dricka. En vanlig person skulle inte heller kunna utföra de komplicerade uppdrag som James Bond utför i sitt jobb som ”Agent 007”, rapporterar CNN.

”Även om vi har förståelse för den press som Bond ställs inför när man arbetar mot internationella terrorister… råder vi James Bond att remittera sig själv för att vidarebedöma sitt alkoholintag och dra ner på det”, skriver forskarna i studien.

I boken ”From Russia With Love” slår James Bond rekord och sveper hela 50 enheter sprit på en endaste dag.  Forskarnas slutsats är också att James Bond inte skulle kunna röra i sin beryktade dry martini, även om han skulle vilja, eftersom hans händer skulle skaka av den mängd alkohol som han konsumerat.

Det finns flera biverkningar som Bond skulle drabbas av i verkligheten med sitt överflödiga alkoholintag, som motsvarar 1,5 flaskor rödvin om dagen. Depressioner, högt blodtryck, leverskador och impotens är bara några biverkningar som Bond med största sannolikhet skulle drabbas av i verkligheten.

 

 

Läs även:
Analys: Är vin det bästa botemedlet mot depression
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.