Foto: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0

Gösta Ekman är död

Publicerad 1 april 2017, uppdaterad kl. 18:33

En av Sveriges främsta och mest hyllade skådespelare, Gösta Ekman, har avlidit 77 år gammal.

Enligt Dramaten somnade Gösta Ekman in i sitt hem under fredagsnatten efter en tids sjukdom.

– Gösta Ekman har haft en väldig betydelse inom svensk teater, film och kultur och beskedet om hans bortgång är tungt att ta emot. Nu sörjer vi honom, och känner samtidigt glädje över att han under en följd av år kom att stå Dramaten nära – både som regissör och som vän, med nyfikenhet och öppet sinne för teaterns hantverk och för scenens och skådespelandets innersta hemlighetsfulla liv, säger Dramatenchefen Eirik Stubø i ett pressmeddelande.

För det svenska folket var Gösta Ekman oerhört omtyckt för roller som Gunnar Papphammar och Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson i Jönssonligan-filmerna. Gösta Ekman regisserade även flera filmer, bland annat Morrhår och ärtor från 1986.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend