Kultur

Feministiskt perspektiv lägger ner

Publicerad 3 maj 2021

Feministiskt perspektiv
Anna-Klara-Bratt, chefsredaktör för Feministiskt Perspektiv.
Den radikalfeministiska tidningen Feministiskt perspektiv lägger nu definitivt ner efter tio års verksamhet. I början av året rapporterade Nya Dagbladet att den radikalfeministiska tidningen Bang kastat in handduken efter 30 år  – nu väljer även Feministiskt perspektiv att lägga ner. Redan i mars blev det känt att den radikala vänstertidningen tidningen – som funnits i tio år – blivit utan presstöd, och att framtiden var oviss. Tidningen skriver själva att det sista året har de ”trampat vatten på lägsta nivån av presstöd” och att de klarat sig så långt ”beror enkom på det starka feministiska engagemanget utanför den inhemska mediemittfåran samt, i ärlighetens namn, att mediestödskraven lättades med anledning av covid-19”. Feministiskt perspektiv menar även att man misslyckats under sina tio år. ”Rasismen har ökat, inte bara på nätet, utan på väg till förskolan eller i tunnelbanan och i hela världen. Attackerna på hbtqi-personer har ökat, likaså kampen för lika rättigheter”, skriver man, och påstår även att ”diskussionen om så kallad identitetspolitik har gått på tomgång sedan slutet av 90-talet”. Tidningen kommer att finnas kvar som ett arkiv. Man skriver även att man kommer att starta ett liknade projekt med namnet Fempers nyheter.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!