Konsumentmedvetenhet

McDonalds: Våra hamburgare är onyttiga

På McDonalds personalhemsida avråder man sina anställda från att äta kedjans hamburgare och pommes frites på grund av hälsorisken, rapporterar flera medier.

För att illustrera skillnaden mellan ohälsosamma och hälsosamma matval jämförs McDonalds egna mål med en baguette med sallad och ett glas vatten, skriver RT.com.
“Snabbmat är snabba, prisvärda och lättillgängliga alternativ till husmanskost… snabbmat innehåller oftast mycket kalorier, fett och socker vilket leder till att människor riskerar att bli överviktiga”, står det på den interna personalhemsidan.

Hemsidan, kallad för “McResources”, stängdes ner efter att nyheten om vad hamburgerkedjan egentligen tycker om det man serverar läckt ut. I ett uttalande försvarar McDonalds det som står på hemsidan och anser därigenom att man serverar onyttig mat till sina konsumenter.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!