Youtubes plötsliga vändning – återställer konto för amerikansk medieprofil

publicerad 17 juli 2020
Mike Adams, The Health Ranger.

Medieprofilen Mike Adams, grundare av Natural News och Youtube-konkurrenten Brighteon, blev för två år sedan portad från Youtube. Nu har dock Youtube plötsligt återställt Adams konto, något han själv bedömer vara en följd av en ökande rädsla från Googles sida att ställas inför rätta för sina censoriska övergrepp på användare.

När Mike Adams, även känd som ”Health Ranger”, blev svartlistad från Youtube för censur skapade han brighteon.com som ett yttrandefrihetsvänligt alternativ till Youtube. Nu har han upptäckt att Youtube återställt hans konto, med de flesta videorna samt alla följare. Adams funderade varför de helt plötsligt gjorde det och tog kontakt med sina informationskällor.

Hans källor menade på att Youtube och Google är rädda för att det ska dyka upp en stämningsansökan från Justitiedepartementet som bland annat involverar valmanipulation och brott mot medborgliga rättigheter.
Att Adams kanal kommit tillbaka visar också på att Youtube faktiskt inte raderar alla konton fullt ut, utan att många censurerade kanaler troligen ligger kvar i det dolda.

Adams lade upp…


 


Liknande artiklar: