Youtubern hyllade cancel-kulturen – förlorar själv alla sponsorer efter vänsterdrev

Nätcensuren

publicerad 24 april 2022
- av Redaktionen

Ethan Klein har tidigare hyllat cancel-kultur och deplattformering av obekväma röster och sagt att det faktiskt kan vara en mycket positiv erfarenhet att drabbas av denna eftersom man då lär sig att bli mer tolerant. Efter att nyligen själv ha utsatts för ett vänsterdrev och blivit av med alla sina sponsorer är tongångarna dock helt annorlunda.

Tidigare i år meddelade Klein att han kommer att radera sina tidigare intervjuer med författaren och akademikern Jordan Peterson med motiveringen att Peterson fungerade som en ”farlig inkörsport till alt-högern, transfobi och desinformation om covid”.

Peterson svarade att Klein bör vara försiktig med att ägna sig åt denna typ av censur och deplattformering eftersom de som hoppar på det tåget brukar tendera att få ångra det.


Annonser:


Du kommer att bedömas efter högre och högre etiska standarder som snart är omöjliga att upprätthålla av just samma pöbel du för närvarande vill behaga”, konstaterade Peterson och tillade att vänstermobben kommer att ”med glädje sluka” Klein så snart han gör ett misstag.

Foto: faksimil/Summit News

Klein kontrade i sin tur med att han själv inte är rädd för att deplattformeras eller utsättas för drev i syfte att få honom bortplockad och att hans följare är välkomna att göra detta när de behagar. Han hävdade även att det ofta kan vara en ”positiv erfarenhet” att deplattformeras och censureras eftersom man då lär sig mer om tolerans, sig själv, världen och andra människor.

Nu har han själv blivit av med sina sponsorer efter att arga vänsterföljare startat ett drev där youtubern anklagats för homofobi och helt plötsligt är deplattformering och cancel-kultur inte alls lika positivt längre.

– Idag har vi inga sponsorer eftersom… våra underbara fans har skrivit till alla våra sponsorer och fått dem att inte längre stödja oss
, säger han i ett videoklipp och tillägger hur ”smärtsamt” det känns att bli utsatt för något dylikt.

– Det är rätt så galet att de bara kan kasta ut dig som en påse smuts över någon skitsak
, fortsätter han.

Summit News noterar att Klein under sin tidiga Youtube-karriär ofta gjorde sig lustig över och kritiserade politiskt korrekta och lättkränkta ”snöflingor” men att han blev mer och mer politiskt korrekt och vänsterliberalt framtonad efter att ha suttit i möten med Youtubes vd Susan Wojcicki.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.