Xiaomi går om Apple – blir världens tredje största smartphonetillverkare

publicerad 6 november 2020
- av Sofie Persson
Xiaomi-affär i Hangzhou, Kina.

Xiaomi har nu gått om Apple och blivit världens tredje största smartphonetillverkare. Xiaomi har tidigare legat på en tredjeplats men aldrig tidigare gått om Apple.

Enligt ett marknadsanalysföretag gick Xiaomi om Apple under årets tredje kvartal och blev då världens tredje största smartphonetillverkare, skriver Swedroid.

Huawei hade den marknadsledande positionen, men den segern blev bara tillfällig då Samsung åter igen är på första plats. På fjärde plats kommer sedan Apple, som har en marknadsandel på 12,4 procent enligt Canalys. Efter Apple kommer Vivo på femteplats.

Canalys rangordnar inte fler tillverkare, utan sammanställer de övriga aktörerna tillsammans. Däremot har Counterpoint skapat en topp tio-lista där Oppo hamnar på femteplats och Vivo på sjätte. Sedan följer Reakme, Lenovo, LG och slutligen Tecno på tiondeplats.

Apples marknadsandel förväntas dock växa tack vare lanseringen av fyra nya iPhones.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.