IT/Övervakning

Xiaomi går om Apple – blir världens tredje största smartphonetillverkare

Xiaomi-affär i Hangzhou, Kina.

Xiaomi har nu gått om Apple och blivit världens tredje största smartphonetillverkare. Xiaomi har tidigare legat på en tredjeplats men aldrig tidigare gått om Apple.

Enligt ett marknadsanalysföretag gick Xiaomi om Apple under årets tredje kvartal och blev då världens tredje största smartphonetillverkare, skriver Swedroid.
Huawei hade den marknadsledande positionen, men den segern blev bara tillfällig då Samsung åter igen är på första plats. På fjärde plats kommer sedan Apple, som har en marknadsandel på 12,4 procent enligt Canalys. Efter Apple kommer Vivo på femteplats.

Canalys rangordnar inte fler tillverkare, utan sammanställer de övriga aktörerna tillsammans. Däremot har Counterpoint skapat en topp tio-lista där Oppo hamnar på femteplats och Vivo på sjätte. Sedan följer Reakme, Lenovo, LG och slutligen Tecno på tiondeplats.

Apples marknadsandel förväntas dock växa tack vare lanseringen av fyra nya iPhones.


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!