Microsoft

Windows 8 går sämre än Vista

Försäljningen av Microsofts senaste operativsystem Windows 8 går trögt. Trots att Microsoft tänkt sig att operativsystemet skall bli lättare att använda känner många användare inte igen sig och upplever det krångligt. I det traditionella läget har man till exempel helt tagit bort Start-knappen. Detta har irriterat många användare.

Föregångaren till Windows 7, Windows Vista floppade rejält. För tillfället går Windows 8 ännu sämre än av Windows Vista gjorde.
Mätföretaget Net Applications har indikerat att försäljningen av Windows 8 går tämligen trögt.

Net Applications konstaterar att Windows 8 bara har nått upp till en marknadsandel på 1,9 procent under de två första månaderna efter lanseringen. Detta om man räknar in alla Windowsmaskiner. Vista landade på 2,2 procent för motsvarande period.

I decembermånadens sista vecka, som inkluderar julhelgen, gjorde Windows 8 dock ett starkt ryck med en ökning på 0,4 procentenheter. Det är den bästa veckosiffran sedan lanseringen. Frågan är om den trenden kommer att fortsätta under de första veckorna 2013.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!