Windows 8 går sämre än Vista

publicerad 14 januari 2013

Försäljningen av Microsofts senaste operativsystem Windows 8 går trögt. Trots att Microsoft tänkt sig att operativsystemet skall bli lättare att använda känner många användare inte igen sig och upplever det krångligt. I det traditionella läget har man till exempel helt tagit bort Start-knappen. Detta har irriterat många användare.

Föregångaren till Windows 7, Windows Vista floppade rejält. För tillfället går Windows 8 ännu sämre än av Windows Vista gjorde.

Mätföretaget Net Applications har indikerat att försäljningen av Windows 8 går tämligen trögt.

Net Applications konstaterar att Windows 8 bara har nått upp till en marknadsandel på 1,9 procent under de två första månaderna efter lanseringen. Detta om man räknar in alla Windowsmaskiner. Vista landade på 2,2 procent för motsvarande period.

I decembermånadens sista vecka, som inkluderar julhelgen, gjorde Windows 8 dock ett starkt ryck med en ökning på 0,4 procentenheter. Det är den bästa veckosiffran sedan lanseringen. Frågan är om den trenden kommer att fortsätta under de första veckorna 2013.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.