Världens största köttproducent utsatt för cyberattack

publicerad 2 juni 2021

Nätverken hos den världsledande köttproducenten JBS hackades nyligen – och verksamheten i Australien, Kanada och USA tvingades helt eller delvis att stängas ner. Syftet med attacken ska ha varit att kräva företaget på stora summor pengar – eller fortsätta förstöra verksamheten.

JBS hävdar att ”ransomware”-attacken organiserats av ett kriminellt nätverk, kanske med bas i Ryssland och cyberangreppet ska ha drabbat ”tusentals” av företagets anställda och förhindrat dessa att fortsätta med sina arbetsuppgifter.

BBC rapporterar också att attacken skulle kunna leda till ”köttbrist” och högre priser för konsumenter.
– JBS notifierade Vita huset att ett krav på lösensumma kommit från en kriminell organisation sannolikt baserad i Ryssland, säger Vita husets taleskvinna Karine Jean-Pierre under tisdagen och hävdar vidare att man tagit kontakt med den ryska regeringen angående incidenten i en förhoppning att komma åt hackarna.

Den ryske vice utrikesministern Sergej Ryabkov bekräftade också för lokala medier att Biden-administrationen tagit kontakt i syfte att få ett slut på cyberattackerna och få fast de ansvariga. Samtidigt utreder även FBI händelsen.


 


Liknande artiklar: