Uppgifter: Apple fjärraderar Telegram från användarnas telefoner

publicerad 5 februari 2021
- av Markus Andersson
Apple anklagas för att vilja radera Telegram.

Efter att miljontals användare flytt de etablerade och censurivrande sociala medierna till förmån för Telegram så ryktas det nu att Apple planerar att ta bort Telegram från sin applikationsbutik och dessutom radera appen från användarnas telefoner – utan deras medgivande.

Bakgrunden är att miljontals människor som värnar integritet och yttrandefrihet lämnat de stora jättarna till förmån för Telegram – särskilt efter censuren av president Donald Trump och Telegram har nu över en halv miljard aktiva användare.

Att så många människor nu överger de stora giganterna till förmån för mer integritetsvänliga alternativ ses av techjättarna som ett stort hot och någonting mycket problematiskt. Det ryktas nu bland annat om att Apple inte bara kommer att radera Telegram från sin applikationsbutik – utan också ta bort appen för de som redan laddat ner den genom att utan användarnas samtycke via distans radera den från deras mobiltelefoner.


Annonser:


Uppgifterna är inte bekräftade, men användare uppmanas redan nu att gå in och ändra sina inställningar för att försvåra för Apples censur och integritetskränkande intrång på kundernas privatliv.

Apple försöker censurera det fria ordet genom att ta bort din möjlighet att kommunicera. Appen Telegram kommer att raderas från App Store och automatiskt raderas från iPhones utan användarnas vetenskap eller medgivande”, står det i ett varningsmeddelande som fått stor spridning den senaste veckan.

Nedan följer en kort visuell guide kring hur du kan kringgå att få ditt lagliga innehåll raderat av Apple utan ditt medgivande.

Utöver guiden ovan uppmanas användare också att stänga av automatiska uppdateringar och ignorera meddelanden om att det nu är dags att uppdatera telefonen. News Target menar också att man aktivt bör radera den senaste uppdateringen om man redan har installerat denna.

Vänligen notera att Nya Dagbladet inte kan gå i god för att de rekommenderade åtgärderna faktiskt fungerar som det påstås.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.