Telia slopar roamingavgiften i Norden och Baltikum

publicerad 17 december 2015

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Från 17 december tar Telia bort roamingavgiften för samtal, sms, mms och surf i Norden och Baltikum. Det innebär att kunden ringer, sms:ar, mms:ar och surfar till samma pris som i Sverige, enligt det abonnemang som kunden har.

Först den 15 juni 2017 slopas alla roamingavgifter hos samtliga operatörer inom hela den Europeiska unionen genom ett tvingande beslut ifrån EU, enligt Sweclockers.

Men Telia går alltså händelserna i förväg.

– För att våra kunder ska känna sig fria att använda mobilen precis som hemma när de är utomlands, tar vi nu bort roamingavgiften i Norden och Baltikum som är i topp bland svenskarnas resmål, både bland företagare och bland konsumenter. Det sker automatiskt för alla kunder innan jul då många är på resande fot, säger Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige i ett pressmeddelande idag.

Det innebär till exempel att om man är i Danmark och ringer ett lokalt samtal, eller skickar ett sms, kostar det inte mer än om man hade gjort det inom Sverige. Detsamma gäller om du surfar.

Det hela gäller dock med ett par undantag. Det är t.ex. fortfarande inte billigare att ringa ifrån Sverige till utlandet utan gäller endast när du befinner dig i de angivna länderna.

Roamingavgifter har varit en stor kassako för operatörerna som tagit hutlösa summor för omedvetna resenärer och turister som glömt att slå av sina tjänster eller helt enkelt tvingats att använda telefonen utomlands.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!