IT/Övervakning

Telia slopar roamingavgiften i Norden och Baltikum

Från 17 december tar Telia bort roamingavgiften för samtal, sms, mms och surf i Norden och Baltikum. Det innebär att kunden ringer, sms:ar, mms:ar och surfar till samma pris som i Sverige, enligt det abonnemang som kunden har.

Först den 15 juni 2017 slopas alla roamingavgifter hos samtliga operatörer inom hela den Europeiska unionen genom ett tvingande beslut ifrån EU, enligt Sweclockers.
Men Telia går alltså händelserna i förväg.

– För att våra kunder ska känna sig fria att använda mobilen precis som hemma när de är utomlands, tar vi nu bort roamingavgiften i Norden och Baltikum som är i topp bland svenskarnas resmål, både bland företagare och bland konsumenter. Det sker automatiskt för alla kunder innan jul då många är på resande fot, säger Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige i ett pressmeddelande idag.

Det innebär till exempel att om man är i Danmark och ringer ett lokalt samtal, eller skickar ett sms, kostar det inte mer än om man hade gjort det inom Sverige. Detsamma gäller om du surfar.

Det hela gäller dock med ett par undantag. Det är t.ex. fortfarande inte billigare att ringa ifrån Sverige till utlandet utan gäller endast när du befinner dig i de angivna länderna.

Roamingavgifter har varit en stor kassako för operatörerna som tagit hutlösa summor för omedvetna resenärer och turister som glömt att slå av sina tjänster eller helt enkelt tvingats att använda telefonen utomlands.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • roaming
  • Telia