IT/Övervakning

Snowden: USA försöker att åter börja en massiv avlyssning

USA spelar ”terrorismkortet” för att åter börja en massiv avlyssning, säger före detta CIA och NSA-agenten Edward Snowden.

Edward Snowden har via internet deltagit i Amnesty Internationals debatter i London.
– Frågan är inte konkreta lagförslag, utan det faktum att USA vill få tillbaka avlyssningsprogrammet, trots att det förklarats olagligt och ineffektivt. De talar om terrorhotet och spelar ”terrorismkortet”, säger Snowden.

Avlyssningsprogrammet som blivit allmänt känt tack vare Edward Snowden har verkligen visat sig vara ineffektivt i kampen mot terrorismen.

Den amerikanska ledningen samarbetar med största webbplatser och sökmaskiner och kan därför få uppgifter om vem som helst, påpekar människorättsaktivister.

– Regeringar stöter ifrån sig medborgarna, de väljs och sedan stänger dörrar. ”Nu ska vi fatta alla beslut för er”. Öppna regeringar är helt annorlunda, menar Snowden.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!