Snowden: USA försöker att åter börja en massiv avlyssning

publicerad 30 september 2015

USA spelar ”terrorismkortet” för att åter börja en massiv avlyssning, säger före detta CIA och NSA-agenten Edward Snowden.

Edward Snowden har via internet deltagit i Amnesty Internationals debatter i London.

– Frågan är inte konkreta lagförslag, utan det faktum att USA vill få tillbaka avlyssningsprogrammet, trots att det förklarats olagligt och ineffektivt. De talar om terrorhotet och spelar ”terrorismkortet”, säger Snowden.

Avlyssningsprogrammet som blivit allmänt känt tack vare Edward Snowden har verkligen visat sig vara ineffektivt i kampen mot terrorismen.

Den amerikanska ledningen samarbetar med största webbplatser och sökmaskiner och kan därför få uppgifter om vem som helst, påpekar människorättsaktivister.

– Regeringar stöter ifrån sig medborgarna, de väljs och sedan stänger dörrar. ”Nu ska vi fatta alla beslut för er”. Öppna regeringar är helt annorlunda, menar Snowden.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


112 890 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.