Snowden: USA försöker att åter börja en massiv avlyssning

Publicerad 30 september 2015, uppdaterad kl. 13:55

USA spelar ”terrorismkortet” för att åter börja en massiv avlyssning, säger före detta CIA och NSA-agenten Edward Snowden.

Edward Snowden har via internet deltagit i Amnesty Internationals debatter i London.

Annons:


– Frågan är inte konkreta lagförslag, utan det faktum att USA vill få tillbaka avlyssningsprogrammet, trots att det förklarats olagligt och ineffektivt. De talar om terrorhotet och spelar ”terrorismkortet”, säger Snowden.

Avlyssningsprogrammet som blivit allmänt känt tack vare Edward Snowden har verkligen visat sig vara ineffektivt i kampen mot terrorismen.

Den amerikanska ledningen samarbetar med största webbplatser och sökmaskiner och kan därför få uppgifter om vem som helst, påpekar människorättsaktivister.

– Regeringar stöter ifrån sig medborgarna, de väljs och sedan stänger dörrar. ”Nu ska vi fatta alla beslut för er”. Öppna regeringar är helt annorlunda, menar Snowden.

 

se.sputniknews.com

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend