Så ska Intels nya tjänst censurera dina röstchattar i realtid

publicerad 27 maj 2021

Techjätten Intels nya mjukvara använder sig av artificiell intelligens för att censurera användarnas diskussioner i realtid och plocka bort alltifrån svordomar och personangrepp till nationalistiska åsikter.

Tjänsten kallas för Bleep och ska censurera röstchattarna i realtid under förevändningen att man vill skapa ”en trevligare miljö”, för de som spelar spel på nätet.
Den artificiella intelligensen hjälper programmet att analysera spelarnas samtal och konversationer och sedan kan den som använder programmet själv välja vilken form av censur som ska tillämpas och vilka ord eller ämnen som ska förbjudas.

Det blir exempelvis möjligt för användaren att bara välja om denne vill censurera svordomar – men också sådant som at AI:n klassas som ”sexism, personangrepp, vit nationalism” samt påstådd ”främlingsfientlighet och rasism” eller ”hat mot HBTQ-rörelsen”.

Med hjälp av olika reglage kan användaren reglera hur stor del av de förbjudna orden och ämnena som ska censureras. Alternativen är ”inget”, ”lite”, ”mycket”, och ”allt”.

När programmet sedan registrerar ord som det fått i uppgift att censurera så byts…


 


Liknande artiklar: