IT/Övervakning

Påtalande av judiskt inflytande förbjuds på Facebook

Mark Zuckerberg.

Facebook inkluderar nu påtalande att personer av judisk börd kontrollerar större institutioner så som medianätverk, ekonomiska institutioner eller regeringar som "hets".

I en ny uppdatering av Facebooks "hate speech policy" förklarar man att det senaste tillägget är "en början" för att förbjuda vissa typer av "skadliga stereotyper som historiskt har används för att angripa, skrämma eller exkludera specifika grupper".
Omskrivningen verkar med andra ord nu omfatta ett förbud exempelvis mot att påtala att Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg själv är av judiskt ursprung.

Förutom förbudet mot att påtala judisk makt införs också ett förbud mot bilder av så kallat "blackface" - det vill säga personer som sminkar sig för att efterlikna en karikatyr av personer av afrikanskt ursprung.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!