Påtalande av judiskt inflytande förbjuds på Facebook

publicerad 14 augusti 2020
- av Isac Boman
Mark Zuckerberg.

Facebook inkluderar nu påtalande att personer av judisk börd kontrollerar större institutioner så som medianätverk, ekonomiska institutioner eller regeringar som ”hets”.

I en ny uppdatering av Facebooks ”hate speech policy” förklarar man att det senaste tillägget är ”en början” för att förbjuda vissa typer av ”skadliga stereotyper som historiskt har används för att angripa, skrämma eller exkludera specifika grupper”.

Omskrivningen verkar med andra ord nu omfatta ett förbud exempelvis mot att påtala att Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg själv är av judiskt ursprung.


Annonser:


Förutom förbudet mot att påtala judisk makt införs också ett förbud mot bilder av så kallat ”blackface” – det vill säga personer som sminkar sig för att efterlikna en karikatyr av personer av afrikanskt ursprung.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.