Oracle-vd: Tekniken har påverkat barn väldigt negativt

publicerad 6 mars 2014

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Dagens tekniska utveckling hämmar barn på ett sätt som hindrar dem från att röra sig utomhus. Det menar Larry Ellison, mannen som grundade mjukvaruföretaget Oracle.

Vid en konferens i Las Vegas i början av februari uttryckte Ellison sina åsikter om hur dagens ungdom hellre spelar dataspel än är ute och rör sig i naturen, någonting som han menar är “en skam”.

– När jag var liten för länge sen var jag ute och cyklade när solen gick upp. Om mina föräldrar, som var fattiga, hade tur så var jag hemma innan det blev mörkt, sade Ellison

Den idag 69-årige multimiljardären föddes i en fattig familj i New York. Larry Ellisons mor var judinna och hans far var en italiensk-amerikansks stridspilot. Han adopterades i unga år av en familj som praktiserade reformistisk judendom.

Anledningen till att barn idag spelar dataspel är på grund av att man enklare kan lyckas och nå sina drömmar i spelen, jämfört med i verkligheten, menar Ellison. Han fortsatte att prata om teknikens nackdelar respektive fördelar för barnen i dagens samhälle.

– Teknikens påverkan på barn är ibland fantastisk och ibland fruktansvärd, sade Oraclegrundaren enligt tidningen PCWorld.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!