Oracle-vd: Tekniken har påverkat barn väldigt negativt

publicerad 6 mars 2014

Dagens tekniska utveckling hämmar barn på ett sätt som hindrar dem från att röra sig utomhus. Det menar Larry Ellison, mannen som grundade mjukvaruföretaget Oracle.

Vid en konferens i Las Vegas i början av februari uttryckte Ellison sina åsikter om hur dagens ungdom hellre spelar dataspel än är ute och rör sig i naturen, någonting som han menar är ”en skam”.

– När jag var liten för länge sen var jag ute och cyklade när solen gick upp. Om mina föräldrar, som var fattiga, hade tur så var jag hemma innan det blev mörkt, sade Ellison

Den idag 69-årige multimiljardären föddes i en fattig familj i New York. Larry Ellisons mor var judinna och hans far var en italiensk-amerikansks stridspilot. Han adopterades i unga år av en familj som praktiserade reformistisk judendom.

Anledningen till att barn idag spelar dataspel är på grund av att man enklare kan lyckas och nå sina drömmar i spelen, jämfört med i verkligheten, menar Ellison. Han fortsatte att prata om teknikens nackdelar respektive fördelar för barnen i dagens samhälle.

– Teknikens påverkan på barn är ibland fantastisk och ibland fruktansvärd, sade Oraclegrundaren enligt tidningen PCWorld.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


112 890 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.