MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 2 mars 2024

lördag 2 mars 2024

Officiellt: Mikrochipp kan bli komponent i coronavaccination

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 23 november 2020
- av Isac Boman
Apijects vd Jay Walker och ett RFID-chipp av äldre modell till höger.

USA:s försvars- och hälsodepartement har tecknat ett miljardkontrakt med ApiJect Systems America för att ta fram injektionsanordningar för det nya coronavaccinet. Dessa ska enligt ApiJects vd även kompletteras med ett RFID-chipp som blir unikt för varje spruta i syfte att spåra plats, tid, id-nummer med mera för alla som vaccinerats.

Kontraktet mellan den amerikanska staten och ApiJect Systems är värt 138 miljoner dollar och målsättningen är att drastiskt öka den amerikanska produktionskapaciteten för injektionsanordningar för coronavaccin.

ApiJect har primärt fått i uppdrag att bygga upp en snabb och effektiv produktionskedja av sprutor fyllda med vaccinet för att snabbt kunna distribuera ut dessa till så stora delar av landet som möjligt. Det ska handla om minst 100 miljoner sprutor av detta slag innan årsskiftet är över. Samarbetet går under namnet ”Project Jumpstart” där den amerikanska statens försvars- och hälsodepartement är partners tillsammans med ApiJect.

2021 hoppas man kunna öka produktionen ytterligare och producera 500 miljoner förpackade vaccindoser, framförallt i Connecticut, South Carolina och Illinois, med möjlighet för expansion i andra delar av landet.

Under lång tid har seriösa politiska analytiker varnat för ultratotalitära scenarier där människor systematiskt märks med spårbara mikrochipp och med vaccinationsprogram som en potentiellt framkomlig väg för att realisera en sådana typer av operationer. Dylika analyser har avfärdats som befängda konspirationsteorier, men användningen av chipp kan för första gången bli verklighet i samband med coronavaccinets introduktion.

Ingen mindre än Jay Walker, vd för ApiJect, bekräftar i en intervju i CBN News att injektionsanordningarna också kommer att innehålla RFID-chipp som kommer att kunna spåras och identifieras. I praktiken är chippningen oberoende av vilken vaccintillverkar det handlar om eftersom det är i slutförpackningen man lägger till den totalitära spårningstekniken.

– Var och en av de här anordningarna har kapaciteten att också ha ett litet chipp. Vad detta chipp gör är att det har ett unikt serienummer för varje dos. Det är designat så att det inte går att förfalska, det är designat så att vi vet att den rätta dosen inte har gått ut, tillstår han.

 

Walker hävdar att chippningen ska vara frivillig och att den enda data som sparas är om själva vaccindosen och påstår att någon annan personlig information inte kommer att sparas.

ApiJect-vd:n menar vidare att chippen ska att “hjälpa sjukvården” i USA att veta om de vaccinerat ”tillräckligt många människor” vid framtida utbrott och pandemier.

– Den här teknologin är helt frivillig, säger han, men tillägger även gällande tekniken att den amerikanska regeringen ”ännu inte har bestämt om de ska använda den”.

Uppdatering:
I en tidigare version av artikeln fanns uppgifter om att själva chippet skulle överföras vid injiceringen. Chippet är spårbart och unikt för varje spruta, men överförs inte med själva vätskan in i kroppen.

Det officiella dokumentet om det nya chippbaserade vaccineringssystemet ifrån ApiJect kan läsas här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Flykten från New York

RecensionerJan Sundstedt: John Carpenters cyniska syn på mänskligheten tar sig uttryck i vad som kan vara den coolaste polisstat som skådats på vita duken.

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend