Nu försöker filmbranschen förbjuda streaming från piratsajter

publicerad 27 oktober 2015

Två framstående intresseorganisationer inom filmbranschen kräver nu att den amerikanska staten förbjuder streaming från så kallade piratsajter.

Organisationerna som kräver ett förbud är Directors Guild of America (DGA), som är en intresseorganisation för film- och TV-regissörer, och International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), som är ett fackförbund för anställda inom film och TV.

”De hot vi nu står inför väcker grundläggande frågor om huruvida regeringen kommer att fortsätta att värdera och skydda den kultur och kreativitet som har bidragit till att göra vår nation till en bastion av kreativitet och handel”, skriver DGA och IATSE i ett brev till Vita huset.

I brevet skriver man också att piratkopiering är ett ”hot mot demokratin”.

Den amerikanska staten försökte redan 2011 med lagförslagen Stop Online Piracy Act (SOPA) och PROTECT IP Act (PIPA) förbjuda streaming från piratsajter. Efter massiv kritik mot att lagförslagen skulle censurera internet förverkligades aldrig SOPA och PIPA.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.