IT/Övervakning

Nepal vill stoppa sexuellt våld genom att blockera porrsidor

Nepal har blockat 24 000 porrsidor efter att landet plågats av brutalt sexuellt våld.

Den asiatiska nationen Nepals regering har blockerat 24 000 porrsidor i syfte att stoppa det ökade sexuella våldet i landet. Den senaste tiden har flera uppmärksammade brutala sexuella övergrepp skakat Nepal, däribland ett överfall på en 13-årig flicka som först våldtogs och sedan mördades.
Snabb tillgång till porr och vulgärt innehåll via internet har påverkat våra värderingar och vår sociala harmoni samtidigt som det uppmuntrat till sexuellt våld”, skriver regeringen i ett utlåtande, enligt Al Jazeera.

Kritiker menar dock att förbudet enkelt kan kringgås samt att problemet i själva verket är att kvinnor som polisanmäler övergrepp inte får den hjälp de behöver.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!