MSNBC-profil: ”Elon Musk vill ha tillbaka apartheid”

publicerad 29 april 2022
- av Isac Boman

Den vänsterextrema MSNBC-profilen Joy Reid hävdar att Twitters nye ägare Elon Musk saknar apartheidsamhället i Sydafrika och vill återskapa detta på den sociala plattformen. Hon menar vidare att Musks kamp för yttrandefriheten egentligen handlar om att nättroll och ”nazister” fritt ska få ”trakassera normala människor.”

Att den frispråkige mångmiljardären Elon Musk köpt Twitter har väckt stor uppståndelse – inte minst i mer vänsterliberala och vänsterextrema kretsar där sydafrikanen utmålas som ett hot mot demokratin och den demokratiska debatten om han minskar censuren på Twitter och låter tidigare bannlysta röster komma till tals. Många av hans motståndare har också deklarerat att de framöver kommer att bojkotta plattformen.

Rasaktivisten och MSNBC-programledaren Joy Reid är en av Musks mest högljudda motståndare och i en diskussion i The View på ABC insinuerar hon att Elon Musk är rasist och att saknar Sydafrikas apartheidsamhälle.

– Han saknar tydligen det gamla Sydafrika på 80-talet och vill ha det tillbaka, hävdar hon och påstår vidare att Musks företag har en historia av ”öppen rasism”.

Reid påstår också att Musks tankar om yttrandefrihet i praktiken innebär ”friheten att vara ett svin och vara elak och att ingen kan stoppa dig” och insinuerar vidare att Tesla-grundaren vill ta tillbaka Twitter till en tid då judar och kvinnor verbalt attackerades utan konsekvenser.

Även på Twitter fortsätter hon sina angrepp mot Elon Musks sydafrikanska bakgrund och menar att han, som född i Pretoria under den dåvarande apartheidregimen, har något slags ansvar för den politik som då fördes och vill återinföra apartheidsamhället på Twitter. Några faktiska belägg för några sådana planer presenteras dock inte.

Musks tal om att han värnar om yttrandefriheten är också bara lögner, påstår hon och hävdar att hans ”korståg på Twitter” enbart handlar om att släppa lös nättroll, ”nazister” och Trump-anhängare från deras isolering så att de fritt kan fortsätta att trakassera ”normala människor.”

Reids anklagelser och utbrott har lett till stor munterhet och många skratt på internet och många poängterar att hon på ett väldigt tydligt sätt illustrerar hur vänsterdebattörer och vänsterliberala medier inte drar sig för att skamlöst ljuga om och karaktärsmörda individer som de betraktar som fiender och att ju mer upprörda medieprofilerna blir, desto mer absurda och långsökta blir deras angreppsvinklar.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.