Mediejätte stoppar kommentarer – för att ”skydda allmänhetens sköra psykiska hälsa”

publicerad 18 juni 2021
CBC-kontor i Toronto.

Kanadensiska CBC har nu valt att stoppa alla möjligheter att kommentera på deras Facebook-sida i en månad. Man motiverar detta med att många kanadensare lider av en skör psykisk hälsa och måste skyddas från hat och elaka kommentarer.

I ett pressmeddelande skriver man att det finns ”omfattande bevis” för att många kanadensare mår psykiskt dåligt efter 16 månader med nedstängningar och coronarepression och att detta även gäller journalister.

CBC hävdar att vissa typer av artiklar man skriver skapar reaktioner i form av ”hatiska kommentarer” och exemplifierar även med att länka en berättelse om journalister som berättar om hur traumatiserade de blivit av att skriva om den så kallade coronapandemin. Därtill nämner man också att man inte har möjlighet eller viljan att lägga tid på att moderera sitt kommentarsfält i den utsträckning som krävs.
Man hävdar att även enskilda journalister utsätts för ”trakasserier” på sociala medieplattformar och att detta ökat sedan coronakrisen tog sin början och beskriver Twitter som en ”kloakbrunn av hat” mot yrkeskåren. Man påpekar att…


 


Liknande artiklar: