MORGONDAGENS DAGSTIDNING – fredag 1 mars 2024

fredag 1 mars 2024

Hillary Clinton efterlyser hårdare censur

publicerad 7 maj 2021
- av Markus Andersson

I en intervju med The Guardian argumenterar globalisten Hillary Clinton för att sociala medier måste tvingas arbeta hårdare för att tysta nationalister och konservativa röster och att plattformar som Facebook måste hållas ansvariga för ”extremism” och ”konspirationsteorier”.

Clinton menar att det inte är acceptabelt att de sociala medierna ger utrymme till båda sidor av det politiska spektrat och menar att hon och hennes politiska allierade inte kan jämföras eller likställas med Trump eller andra republikaner som hon påstår ”instigerade attacken mot Kapitolium” och som ville rösta emot att certifiera valresultatet.

– Dessa två är inte jämförbara och det går tillbaka till det problem som pressen börjat förstå om hur gränslös och farlig högern nya politiska filosofi faktiskt råkar vara, hävdar hon.

The Guardians reporter instämmer själv och hävdar bland annat att ”högerextrema republikaner har blivit öppet antidemokratiska och stödjer Trumps lögner och försök att förtrycka färgade väljare” – påståenden som inte beläggs ytterligare.

Clinton menar vidare att techplattformarna idag är mycket mäktigare än någon tidning, men det är inte det faktum att ägarna av sajter som Facebook eller Twitter har en sådan enorm makt som hon vill förändra. Istället vill hon se hårdare regler och lagar kring vad som tillåts publiceras på dessa plattformar.

– Särskilt Facebook som har den värsta historien när det kommer till att möjliggöra lögner, desinformation, extremism, konspirationsteorier och för Guds skull till och med folkmordet i Myanmar mot Rohingya-folket. Så regeringarna måste omedelbart bestämma att plattformarna måste hålla någon form av standard, deklarerar hon och menar vidare att det är dags att ”göra upp” med techjättarna för att få dem att intensifiera sin redan vedertaget snäva censur.

Att den dåvarande amerikanske presidenten Donald Trump tilläts sprida sitt budskap på sociala medier och i konservativa Fox News är också någonting Clinton är mycket kritisk till och inte vill se hända igen.

– Det skadade vårt land inifrån eftersom det födde paranoia och konspirationsteorier, menar hon och uttrycker bekymran över att Trumps kritik av vänsterliberala medier fått många amerikaner att identifiera massmedia som folkets fiende.

Vidare anser hon att pressen inte hanterade Trump på ett bra sätt och inte ”förstod” hur ”farlig” han och hans anhängare var och att man inte gjorde tillräckligt för att motarbeta Trump.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend