Google vill testa mystiskt nätverk i 26 amerikanska städer

publicerad 22 augusti 2020
- av Sofie Persson
Experimenten kommer att pågå i två års tid.

Google försöker att utföra tester med 6 gigahertz-nätverk, men vad testerna egentligen handlar om är något som hålls hemligt.

Google har ansökt tillstånd om att få genomföra tester i 26 städer utspridda över 17 amerikanska delstater, skriver The Verge. Enligt uppgifter ska de använda sig av 6GHz-nätverk, men vad testerna egentligen handlar om vill man inte tala om.

Det enda Google bekräftar är att de vill producera teknisk information för att kunna skaffa pålitliga bredbandsuppkopplingar samt att experimenten kommer att pågå i 24 månader. Mycket mer framgår inte i företagets ansökan.


Annonser:


Eftersom det handlar om 6 gigahertz-spektrum kan experimenten ha vitt skilda syften och handla om olika saker. Det skulle exempelvis kunna handla om experiment med hemnätverk eller V2X-teknik, som är kommunikation mellan fordon. De senaste specifikationerna om 5G antyder även att det kan användas till 5G-nätverk.

Exakt vad experimenten går ut på är dock omöjligt att veta i dagsläget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.