IT/Övervakning

Google vill testa mystiskt nätverk i 26 amerikanska städer

Experimenten kommer att pågå i två års tid.

Google försöker att utföra tester med 6 gigahertz-nätverk, men vad testerna egentligen handlar om är något som hålls hemligt.

Google har ansökt tillstånd om att få genomföra tester i 26 städer utspridda över 17 amerikanska delstater, skriver The Verge. Enligt uppgifter ska de använda sig av 6GHz-nätverk, men vad testerna egentligen handlar om vill man inte tala om.
Det enda Google bekräftar är att de vill producera teknisk information för att kunna skaffa pålitliga bredbandsuppkopplingar samt att experimenten kommer att pågå i 24 månader. Mycket mer framgår inte i företagets ansökan.

Eftersom det handlar om 6 gigahertz-spektrum kan experimenten ha vitt skilda syften och handla om olika saker. Det skulle exempelvis kunna handla om experiment med hemnätverk eller V2X-teknik, som är kommunikation mellan fordon. De senaste specifikationerna om 5G antyder även att det kan användas till 5G-nätverk.

Exakt vad experimenten går ut på är dock omöjligt att veta i dagsläget.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!