IT/Övervakning

Google anställer tusentals åsiktspoliser – ska censurera på Youtube

Youtubes VD Susan Wojcicki berättar nu i ett blogginlägg om företagets planer på masscensur av videoklipp på plattformen

Youtubes vd meddelade under måndagen att man kommer anställa 10 000 personer för att ta bort material som “strider mot värdegrunden” efter att man fått hård kritik i media för att inte censurera tillräckligt mycket.

Under måndagen meddelade Youtubes ägare Google, att man kommer anställa 10 000 personer för att censurera den populära videosajten. Enligt Susan Wojcicki, vd för Youtube, ska de anställda arbeta med att ta bort material som inte stämmer överens med företagets “värdegrund”, och att det kan vara saker som ”kränkande videoklipp”, ”falsk information” ”hat” och material som kan vara skadligt för barn. Man ska även förbättra sina datoralgoritmer för att effektivisera den automatiska censuren.

Dessa förändringar kommer efter att media hetsat mot Google för att man inte ha tagit bort “olämpligt material”. Man har även förlorat mycket av sina annonsintäkter sedan flera företag vägrat annonsera på Youtube med hänvisning till “extremism” och “hat”.

Wojcicki, som har rysk-judiskt påbrå, skryter också i ett blogginlägg med att man med hjälp av datoralgoritmer nu lyckas censurera 98 procent av uppladdade videoklipp med “våldsamt och extremistiskt material”.

Liknande artiklar

Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av ... Chris Hedges är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskute...
Alternativ för Sveriges partiledare censureras på ... YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen...
“Näthat” kan ge sex års fängelse i Sto... Enligt ett nytt lagförslag från brittiska jurister kommer "fientlighet" mot religion och transsexuella på internet att k...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!