Google anklagas för att ha tystat ner sexanklagelser mot chef

publicerad 25 oktober 2018
- av Alexander Almqvist

Google ska ha mörkat att Android-grundaren Andy Rubin tvingades lämna efter att ha anklagats för sexuella trakasserier och istället givit honom en generös fallskärm på över en halv miljard kronor.

Det är New York Times som skriver om hur Google tystade ner anklagelserna om sexuella trakasserier mot Andy Rubin, som kallats för ”fadern av Android” och som varit chef för Googles robotutveckling.

2014 lämnade Rubin Google och avtackades som en ”hjälte” av dåvarande vd:n Larry Page, skriver New York Times. Rubin fick även en generös fallskärm från Google på drygt 700 miljoner kronor.

Men Google valde att tysta ner den egentliga orsaken till varför Andy Rubin lämnade Google. Enligt källor till New York Times anklagades Rubin av en kvinnlig Google-anställd för sexuella trakasserier, som ska ha inträffat 2013.

Google bedömde att kvinnans anklagelser mot Rubin var trovärdiga och vd:n Larry Page ska ha meddelat Andy Rubin att han blev tvungen att avgå på grund av anklagelserna.

Google anklagas även att ha skyddat två andra chefer som också anklagats för sexuella trakasserier under det senaste årtiondet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.