IT/Övervakning

Google anklagas för att ha tystat ner sexanklagelser mot chef

Google ska ha mörkat att Android-grundaren Andy Rubin tvingades lämna efter att ha anklagats för sexuella trakasserier och istället givit honom en generös fallskärm på över en halv miljard kronor.

Det är New York Times som skriver om hur Google tystade ner anklagelserna om sexuella trakasserier mot Andy Rubin, som kallats för “fadern av Android” och som varit chef för Googles robotutveckling.
2014 lämnade Rubin Google och avtackades som en “hjälte” av dåvarande vd:n Larry Page, skriver New York Times. Rubin fick även en generös fallskärm från Google på drygt 700 miljoner kronor.

Men Google valde att tysta ner den egentliga orsaken till varför Andy Rubin lämnade Google. Enligt källor till New York Times anklagades Rubin av en kvinnlig Google-anställd för sexuella trakasserier, som ska ha inträffat 2013.

Google bedömde att kvinnans anklagelser mot Rubin var trovärdiga och vd:n Larry Page ska ha meddelat Andy Rubin att han blev tvungen att avgå på grund av anklagelserna.

Google anklagas även att ha skyddat två andra chefer som också anklagats för sexuella trakasserier under det senaste årtiondet.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Andy Rubin
  • Google