IT/Övervakning

EU testar AI-kontrollerad lögndetektor vid gränskontroller

IBorderCtrl, EU:s virtuella gränspolis.

EU testar just nu en lögndetektor som styrs med hjälp av artificiell intelligens för att kontrollera personer vid gränskontroller.

Det handlar om projektet iBorderCtrl, som bland annat tagits fram av forskare vid Manchester Metropolitan University i samarbete med EU. iBorderCtrl är tänkt att fungera som en virtuell gränspolis som ska kunna avgöra om en invandrare ljuger på frågor som den får vid en gränskontroll.

Om AI:n misstänker att personen ljuger tas biometriska data som fingeravtryck, venmönster i handen och ansikts­igenkänning, innan resenären skickas vidare till mänsklig gränspolis för vidare kontroll. De som uppfattas som ärliga får en qr-kod som ger dem passage över gränsen, skriver Computer Sweden.

– iBorderCtrl:s system kommer att samla in data som går längre än biometri och fokuserar på biomarkörer för bedrägeri, säger projektkoordinatorn George Boultadakis.

Liknande artiklar

“Hur mycket får invandringen kosta?” Invandringen till Sverige är fortsatt mycket hög och kostsam, trots Socialdemokraternas vallöften om motsatsen. Migratio...
Över 130 000 nya uppehållstillstånd beviljades und... Migrationsverket beviljade uppehållstillstånd i Sverige åt sammanlagt 132 696 personer under fjolåret. Antalet uppehå...
“Vakna vänstern! Invandrarvåldet drabbar äve... Varför förhåller sig inte den breda vänstern till det importerade våldet? För att inte ge nationalisterna vatten på sin ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!