Eric Schmidt avgår som ”Google”-ordförande

publicerad 27 december 2017
Eric Schmidt har varit verksam inom Google och Alphabet i 17 år

Eric Schmidt kommer att lämna uppdraget som styrelseordförande för Googles moderbolag Alphabet och bli teknisk rådgivare.

Eric Schmidt har varit en av Googles huvudfigurer, bland annat som Googles vd 2001-2011 och sedan som styrelseordförande 2011-2015. 2015 blev han styrelseordförande för Googles nystartade moderbolag Alphabet, en post som han kommer lämna i januari 2018.

Strukturen inom Alphabet är god och Googles andra satsningar blomstrar. Under de senaste åren har jag spenderat mycket tid på vetenskap, teknik och filantropi, och jag planerar att utöka det arbetet, säger Eric Schmidt i ett pressmeddelande.

Eric Schmidt har beskrivits av många som en av Silicon Valleys mäktigaste personer. Han har deltagit i ett flertal av de senaste årens Bilderbergmöten och är även medlem i tankesmedjan Trilaterala kommissionen.

Enligt uppgifter till CNBC ska Eric Schmidt planerat att lämna ordförandeskapet i Alphabet i över ett års tid. Styrelseledamoten John Hennessy, som mellan 2000-2016 var president för Stanford Universitym ska enligt CNBC vara en het kandidat till att efterträda Erik Schmidt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.