IT/Övervakning

Elsäkerhetsverket slår larm om “livsfarliga” USB-laddare

Nästan en fjärdedel av alla USB-laddare som säljs i Sverige kan klassas som direkt livsfarliga. Den slutsatsen har Elsäkerhetsverket kommit fram till efter en granskning.

Problemet med USB-laddare visar sig vara mer omfattande än vad många trott. Sammanlagt 23 procent av de USB-laddare som Elsäkerhetsverket granskat kan klassas som direkt livsfarliga och 38 procent saknar den dokumentation som krävs för att få sälja produkten på den svenska marknaden.

– Vår granskning visar ett ”svartvitt” resultat. Antingen är laddarna ok eller mycket bristfälliga. Dessutom visar undersökningen att konsumenternas beteende ger en ökad risk för tillbud eller skada, säger Mikael Carlson, teknisk expert på Elsäkerhetsverket, i ett pressmeddelande.

Liknande artiklar

Solenergisystem lämpliga för Norden Med lämpliga solenergisystem är det möjligt att producera över 80 procent av energibehovet för uppvärmning av hushållen ...
Nu får elbolagen rätt att chockhöja elpriserna Det handlar om cirka 150 elnätsföretag som får rätt att höja sina avgifter på el mer än vad som tidigare tillåtits av fö...
Spaniens desperata försök att skatta solenergi Nya Dagbladet rapporterade i somras att man riskerade miljonböter om man samlade in solenergi i Spanien. Landets regerin...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!