IT/Övervakning

E-sport beskådas av 400 000 svenskar dagligen

E-sport konsumeras idag både via stora evenemang på sportarenor och hemma ifrån datorn och tv:n

E-sporten växer så det knakar. Utöver antalet att antalet som spelar och tävlar i datorspel ökar så ökar även antalet som tittar på e-sport, både via nätet och på fysiska event. Enligt en rapport ifrån Mediavision konsumerar nära 400 000 svenskar e-sport dagligen.

Under fjolårets sista kvartal så uppmätes 370 000 svenska e-sportstittare. Det är en ökning med 35% jämfört med samma period förra året. Twitch är den traditionella kanalen för live-spelande medan Youtube dominerar spel-relaterade klipp överlag.
Det är främst åldersgruppen 15-24 år som tittar på e-sport. Men det sker även en tydlig ökning i högre ålderskategorier.

E-sport har nu gått om traditionell sport som konsumeras genom webb-tv-tittande, vars siffror ligger på omkring 280 000 dagliga tittare.

 

Källor:
FZ.se, Mediavision

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!