E-sport konsumeras idag både via stora evenemang på sportarenor och hemma ifrån datorn och tv:n
Foto: Andrew Bell/CC BY-SA 2.0

E-sport beskådas av 400 000 svenskar dagligen

Publicerad 20 mars 2017, uppdaterad kl. 13:23

E-sporten växer så det knakar. Utöver antalet att antalet som spelar och tävlar i datorspel ökar så ökar även antalet som tittar på e-sport, både via nätet och på fysiska event. Enligt en rapport ifrån Mediavision konsumerar nära 400 000 svenskar e-sport dagligen.

Under fjolårets sista kvartal så uppmätes 370 000 svenska e-sportstittare. Det är en ökning med 35% jämfört med samma period förra året. Twitch är den traditionella kanalen för live-spelande medan Youtube dominerar spel-relaterade klipp överlag.

Annons:


Det är främst åldersgruppen 15-24 år som tittar på e-sport. Men det sker även en tydlig ökning i högre ålderskategorier.

E-sport har nu gått om traditionell sport som konsumeras genom webb-tv-tittande, vars siffror ligger på omkring 280 000 dagliga tittare.

 

Källor:
FZ.se, Mediavision

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • xmaverickx

    Bröd och skådespel för fåren.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend