IT/Övervakning

Disney vill byta ut skådespelare mot robotar

Disney-karaktärerna kan i framtiden styras av robotar

Nöjesfältet Disneyland är kända för att ha anställda klädda i Musse Pigg eller Kalle Anka-kostymer. Men nöjesfältet har ansökt om ett patent om att ersätta skådespelarna med robotar.

Det är i ett patent som Disney Enterprises, ett dotterbolag till The Walt Disney Company, ansöker om att få ensamrätt att ha robotstyrda karaktärer på sitt nöjesfält Disneyland i Kalifornien. Detta är det senaste steget i en allt mer robotkontrollerad värld.

Enligt Disney kommer roboten att fjärrstyras och kunna utföra det rörelsemönster som deras karaktärer är kända för, skriver The Next Web.

Över 1 200 personer har det som yrke att vara utklädda till olika karaktärer på Disneyland.

Liknande artiklar

Ryssland ignorerar FN-förbud av “mördarrobot... Ryska diplomater levererade sin ståndpunkt på ett möte i Genève till dem som ville förbjuda så kallade mördarrobotar. "V...
AI-experter vill att FN förbjuder mördarrobotar 126 AI-experter, däribland Elon Musk, har i ett öppet brev uppmanat Förenta nationerna att införa ett förbud på så kalla...
Facebooks robotar samtalade med varandra på nytt s... Facebooks artificiella intelligens gjorde det möjligt för två robotar att kommunicera med varandra utan att människor ku...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!