IT/Övervakning

Copyswede vinner piratmål – Telia tvingas betala “kassettskatt”

Föreningen Copyswede vinner målet i Stockholms tingsrätt om den så kallade kassettskatten. Telia tvingas betala 115 miljoner kronor i privatkopieringsersättning för försäljningen av Iphones.

Södertörns tingsrätt har valt att helt gå Copyswedes linje och anser att Telia som operatör bör betala en privatkopieringsersättning på tre kronor per gigabyte för alla Iphones som Telia sålt från 2009 och framåt, skriver Computer Sweden.
Nya Dagbladet kunde redan 2013 rapportera om Copyswedes stämning mot dåvarande Telia Sonera för försäljningen av Iphones.

Sammanlagt tvingas Telia betala 107 miljoner kronor i ersättning och åtta miljoner kronor i rättegångskostnader, sammanlagt cirka 115 miljoner kronor. Domen kan överklagas senast den 8 januari 2019.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!