Användarkonton till 50 miljoner Facebookanvändare kan ha läckt

publicerad 28 september 2018

Facebook har nu tvingats gå ut med att upp till 50 miljoner användares privata information kan ha läckt ut, rapporterar New York Times.

Det var redan i tisdags som den social mediejätten upptäckte ett intrång i företagets nätverk. Först nu väljer man att gå ut och meddela om skandalen.

Sårbarheten i Facebooks kod kan ha inneburit att hackare skulle kunna ta över folks inloggningar och se privat information. Upp till 50 miljoner konton kan ha utsatts för kapning och ytterligare 40 miljoner konton kan ha påverkats på annat sätt av intrånget.

För en användare kan detta yttra sig i att man åter måste logga in på sina konton.

Detta gjorde att de kunde stjäla de av Facebooks verktyg som sedan gjorde det möjligt för dem att ta över människors konton”, skriver Facebook.

På Facebooks nyhetssida skriver företaget att angriparna tagit sig in via en svaghet i tjänsten ”View as” där en användare kan se hur hans eller hennes profil ser ut för en utomstående. Tjänsten har nu stängts av.

Vi vet ännu inte om dessa konton har missbrukats eller om någon information på dem har blivit tillgänglig”, skriver Facebook.

Facebook säger att man nu inlett en förundersökning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.