IT/Övervakning

165 företag kritiserar Google för att gynna sina egna tjänster i sökresultaten

Google.

En grupp på 165 företag och branschorganisationer säger att Google favoriserar sina egna tjänster och vill nu att EU ska vidta åtgärder.

Google favoriserar sina egna tjänster. Det säger åtminstone 165 företag och organisationer från USA, Storbritannien och EU, skriver Computer Sweden. I ett gemensamt brev till EU:s konkurrenschef Margrethe Vestager hävdar företagen att Google gynnar sina egna tjänster för boende, resor och jobb i sökresultaten i Googles egen söktjänst. I brevet kräver de att det upphör omedelbart.
Google förnekar anklagelserna om att de skulle favorisera sina egna tjänster. De säger att deras användare inte är inlåsta och att Googles konkurrenter bara finns ett klick bort.

Människor förväntar sig att Google ger dem de mest relevanta, högkvalitativa sökresultaten som de kan lita på, säger en talesperson på Google till Reuters.

De förväntar sig inte att vi ger vissa företag eller kommersiella konkurrenter fördelar framför andra eller att vi slutar lansera användbara tjänster som skapar större val och konkurrens för européer.

Bland annat har brevet undertecknats av företrädare från Yelp, Expedia, Trivago, Kelkoo, Stepstone och Foundem.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • EU
  • Google
  • konkurrens