Vittne till NyD: “Han kastade bomben ifrån cykeln sedan sprängdes den”

publicerad 2 november 2019
En medborgare råkade passera Drottningtorget och blev på nära håll vittne till sprängdådet.

Det var vid 22.20-tiden igår kväll som ytterligare en bomb sprängdes i centrala Malmö. Denna gång på Drottningtorget där ett vittne till Nya Dagbladet berättar att han såg en maskerad man kasta en bomb ifrån en cykel mot en port varpå den detonerar.

Efter att larm inkommit till polisen skickades flera patruller till platsen. Man kunde konstatera att en bomb detonerat och sprängt sönder en port vid Drottningtorget. Platsen och tillfartsgator spärrades av.

Ett vittne som inte är hemmahörande i Malmö och råkade passera vid händelsen berättar för Nya Dagbladet att han såg en maskerad man komma åkandes på en cykel. Plötsligt slänger mannen någon form av föremål mot en port och cyklar vidare. Föremålet visar sig vara en bomb som omedelbart detonerar.
När vår fotograf Freddy Mardell dokumenterar ödeläggelsen på lördagsmorgonen träffar han på en kvinna boende i närheten som bryter ihop.

Jag orkar inte mer. Jag vet inte vad jag ska göra… jag älskar mitt Malmö. Dessa jävla politiker har förstört vår fina stad, utbrister hon i gråt.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Mirakulöst nog skadades ingen person i händelsen medan porten sprängdes sönder och tryckvågen kunde uppfattas på långt avstånd.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!