Vittne till NyD: ”Han kastade bomben ifrån cykeln sedan sprängdes den”

Ökade otryggheten

publicerad 2 november 2019
- av Markus Andersson
En medborgare råkade passera Drottningtorget och blev på nära håll vittne till sprängdådet.

Det var vid 22.20-tiden igår kväll som ytterligare en bomb sprängdes i centrala Malmö. Denna gång på Drottningtorget där ett vittne till Nya Dagbladet berättar att han såg en maskerad man kasta en bomb ifrån en cykel mot en port varpå den detonerar.

Efter att larm inkommit till polisen skickades flera patruller till platsen. Man kunde konstatera att en bomb detonerat och sprängt sönder en port vid Drottningtorget. Platsen och tillfartsgator spärrades av.

Ett vittne som inte är hemmahörande i Malmö och råkade passera vid händelsen berättar för Nya Dagbladet att han såg en maskerad man komma åkandes på en cykel. Plötsligt slänger mannen någon form av föremål mot en port och cyklar vidare. Föremålet visar sig vara en bomb som omedelbart detonerar.


Annonser:


När vår fotograf Freddy Mardell dokumenterar ödeläggelsen på lördagsmorgonen träffar han på en kvinna boende i närheten som bryter ihop.

Jag orkar inte mer. Jag vet inte vad jag ska göra… jag älskar mitt Malmö. Dessa jävla politiker har förstört vår fina stad, utbrister hon i gråt.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Mirakulöst nog skadades ingen person i händelsen medan porten sprängdes sönder och tryckvågen kunde uppfattas på långt avstånd.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.