Välkänd komiker utreds för våldtäkt

publicerad 30 oktober 2017

En av Sveriges mest kända komiker och samhällsdebattörer utreds av polisen misstänkt för att våldtagit flera kvinnor. Nu avbryter Discovery Networks, som äger Kanal 5, allt samarbete med komikern.

Den utpekade komikern är den senaste i raden av svenska medieprofiler som anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp, däribland Aftonbladets Fredrik Virtanen.

Polisen har inlett en förundersökningen mot den manlige komikern. Enligt Polisen gäller förundersökningen ett ”grovt brott”. DN kan avslöja att det rör sig om tre kvinnor som anklagat komikern för våldtäkt.

– Han kallade mig hora och slyna när jag ifrågasatte hans beteende eller sparade saker han skrev. Jag är så jävla glad att jag aldrig åkte till honom, som var planen flera gånger, säger en av kvinnorna till DN.

Efter anklagelserna har Discovery Networks, som bland annat äger Kanal 5, valt att avbryta ett kommande samarbete med komikern.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.