Inrikes

Utvisade migranter återkom – fick totalt 23 identiteter

En man med 15 identiteter dömdes 2016 i Falu tingsrätt till fyra månaders fängelse för en rad brott. Det var inte hans första dom. Sedan 2010 har han vid upprepade tillfällen dömts för nya brott i olika tingsrätter under olika namn. Det skriver SVT.

Totalt handlar det om 15 olika identiteter i de nordiska länderna.
Han utvisades från Sverige 2010, men kom tillbaka ett par månader senare. Han utvisades på nytt 2011, men återkom snart och begick nya brott. Så har det fortsatt. Efter domen från 2016 utvisades han igen och är nu förbjuden att återvända till Sverige före 20. Mannen med 15 identiteter dömdes 2016 i Falu tingsrätt till fyra månaders fängelse för en rad brott. Det var inte hans första dom. Sedan 2010 har han vid upprepade tillfällen dömts för nya brott i olika tingsrätter under olika namn.

En annan man, 24 år gammal, fångades av en kamera, då han sparkade ett offer i huvudet på Malmö centralstation. Under utredningen framkom, att han hade ett utvisningsbeslut på sig samt att han nyligen hade fått sin ålder uppskriven med sju år.

Det visade sig, att mannen hade registrerats under fem olika identiteter i Danmark, Nederländerna och Tyskland. Utöver det var han känd under tre olika identiteter med olika medborgarskap i Sverige.

För drygt ett år sedan dömdes mannen till åtta månaders fängelse för bland annat misshandel, försök till grov stöld och hot mot tjänsteman. Han skall också utvisas från Sverige.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!