Uteslutningsärende mot M-politiker

Björn Schaerström, ledamot i kommunfullmäktige i Vallentuna för Moderaterna, riskerar att uteslutas från sitt parti. Anledningen är att Schaerström skrivit flera invandringskritiska inlägg på Twitter.

publicerad 14 februari 2014

”Märklig Reinfeldt-regering! Vägrar ta ansvar för 6000 skolbyggnader men plockar in tiotusentals invandrare till vilka man vill fixa bostäder”, lyder ett av twitterinläggen.

”Hallå du korkade Zoran Ismail! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare! MEN VI VILL TA MIG FAN INTE FÖRSÖRJA DEM!!!”, skriver han också.

Schaerström har under de senaste månaderna skrivit en rad kontroversiella inlägg som inte bara berör invandringen. Han kritiserar partikamraten och utrikesministern Carl Bildts för dennes besök i Iran, och hävdar att ”bara hårt mot hårt biter på tyranner”.

Till SVT säger Björn Schaerström att han inte ångrar det han skrivit utan står för det. Han anser att det han skrivit på Twitter inte borde ligga till grund för att han skulle bli utesluten ur partiet.

Det verkar jättekonstigt om man ska utesluta folk för att de driver politik. Det vore skillnad om man uttalar sig orättvist eller nedsättande, men jag har inte uttryckt mig nedsättande. Jag begriper inte vad de håller på med.

Uteslutningsärendet mot Björn Schaerström hanteras ”skyndsamt” av Moderaterna och beslut väntas komma till helgen.


schaerstrom Björn Schaerström
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.