Uppgifter: Linus Bylund är den utpekade riksdagsmannen

publicerad 27 september 2017
Linus Bylund har tidigare varit SD:s stabschef

SD-toppen Linus Bylund pekas ut som den riksdagsledamot som tagit time out efter anklagelser om att han förgripit sig sexuellt på den tidigare SD-politikern Hanna Wigh.

Hanna Wigh har liksom flera andra kvinnliga politiker inom Sverigedemokraterna berättat om hur kvinnor i partiet utsatts för sexuella övergrepp och trakasserier och att detta tystats ner av partiledningen.

Under tisdagen anklagade hon en icke namngiven SD-riksdagsledamot för att vid ett tillfälle 2012 ha förgripit sig sexuellt på henne. Nu avslöjar Fria Tider att den utpekade riksdagsledamoten är Linus Bylund, en av partiets toppolitiker som tidigare varit stabschef för partiet och Jimmie Åkessons ”högra hand”.

I flera intervjuer har Bylund förnekat alla anklagelser om att han ska ha gjort sig skyldig till sexuella övergrepp mot Hanna Wigh. Efter anklagelserna valde Bylund att ta time out från riksdagsarbetet, samtidigt som han är under utredning av åklagarmyndigheten.

Linus Bylund har tidigare dömts för våld mot tjänsteman efter en händelse i Stockholm 2002.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.