Flera SD-kvinnor lämnar partiet efter sexanklagelser

publicerad 25 september 2017

Flera kvinnliga SD-politiker, däribland Hanna Wigh, väljer nu att lämna partiet efter anklagelser om sexuella trakasserier och korruption inom Sverigedemokraterna.

Hanna Wigh är en av Sverigedemokraternas mest namnkunniga riksdagsledamöter. Nu väljer hon, likt flera andra kvinnliga SD-politiker, att lämna partiet och bli politisk vilde i riksdagen.

Så som Sverigedemokraterna ser ut idag är de det största hotet mot det Sverige de säger sig vilja värna, säger Hanna Wigh till Nyheter24.

Avhoppen ska bero på det sätt som SD:s partiledning hanterat anklagelser om sexuella trakasserier och andra oegentligheter, vilket uppmärksammats i TV4:s Kalla fakta.

I Kalla faktas program berättar flera SD-kvinnor om hur partiledningen skyddar SD-politiker som gjort sig skyldiga till sexuella trakasserier. Uppgifterna har bestämt dementerats av Henrik Vinge, som är Sverigedemokraternas presschef.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.