SD-riksdagsman tar time out efter anklagelser om övergrepp

publicerad 26 september 2017

Skandalen med misstänkta sexuella övergrepp inom Sverigedemokraterna fortsätter. Nu tvingas en av partiets riksdagsledamöter ta time out efter att ha anklagats för sexuella övergrepp.

I går skrev NyD om att SD-riksdagspolitikern Hanna Wigh och flera andra kvinnor inom SD anklagat partiledningen för att ha tystat ner sexuella övergrepp och trakasserier inom partiet.

Hanna Wigh har pekat ut en icke namngiven riksdagsledamot för SD som ska ha utfört sexuella övergrepp mot henne 2012. Riksdagsledamoten tar nu time out medan händelsen utreds av åklagarmyndigheten.

– Han har gått hem och kommer inte att vara i riksdagen så länge den här utredningen pågår. Han har varit i kontakt med vår trygghetssamordnare. Han har vad jag vet sökt kontakt med den som håller i den här undersökningen hos polisen. Han har meddelat att han medverkar fullt ut i den här utredningen och vill utifrån hans perspektiv att det här klaras upp så snart som möjligt, säger chefsåklagare Maria Sterup till Ekot.

Hanna Wigh har valt att lämna Sverigedemokraterna mot bakgrund av de påstådda sexuella övergreppen och trakasserierna inom partiet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.