Löfven: Inget underlag för att bilda regering

publicerad 29 oktober 2018

Stefan Löfven kommer i nuläget inte att inleda någon regeringsbildning efter att han misslyckats med sonderingsuppdraget från talmannen, enligt källor till Ekot.

För två veckor sedan fick Stefan Löfven som Socialdemokraternas partiledare i uppdrag av talman Andreas Norlén att sondera terrängen för att bilda en regering som kan tolereras av riksdagen.

Under måndagen, 14 dagar efter uppdraget, ska Löfven meddela att han i nuläget inte ser någon möjlighet för att bilda en regering som leds av Socialdemokraterna, rapporterar källor som Ekot talat med.
Tidigare har Moderaternas partiledare Ulf Kristersson fått ett sonderingsuppdrag av talmannen och lyckades inte heller presentera ett regeringsförslag som skulle tolereras av riksdagen. Det spekuleras nu i om Centerpartiets Annie Lööf kommer att få nästa sonderingsuppdrag av talmannen, eller om turen går över till Kristersson igen.

Det har nu gått 50 dagar sedan riksdagsvalet och ännu har ingen statsministerkandidat föreslagits för riksdagen. För att det ska hållas ett nyval måste fyra statsministerkandidater röstas ner av riksdagen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!