Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet

Vänsterextremismen i Sverige

publicerad 12 december 2017
- av Redaktionen

Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som ”trolljägare” och flitig ”antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

I en ny unik granskning tar teamet bakom medborgarjournalistiska Megafonerna tag i Aschbergs bakgrund och metoder, bolag, affärer och kopplingar bland andra till den vänsterextrema stiftelsen Expo.

I reportaget avslöjas hur Aschberg med hjälp av miljonarvet från sin farfar vid öknamnet ”Den röde bankiren” lyckas dölja sina egna kriminella förehavanden medan han gjort sig ökänd för att jaga svenska stugsittare med blåslampa som uttrycker sig kritiskt på internetforum.

De som uttryckt sig plumpt i kommentarsfält kan vänta sig hembesök av Aschberg med en kamera upptryckt i ansiktet medan medieprofiler likt honom själv suttit på tryggt avstånd i bostadsrätter i centrala Stockholm.

Megafonerna besöker i inslaget med hjälp av Bechir Rabani Robert Aschberg själv som dock inte vill låta sig intervjuas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.