Inrikes

Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet

Medborgarjournalisterna Megafonerna har publicerat ett granskande videoreportage om Robert Aschberg

Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

I en ny unik granskning tar teamet bakom medborgarjournalistiska Megafonerna tag i Aschbergs bakgrund och metoder, bolag, affärer och kopplingar bland andra till den vänsterextrema stiftelsen Expo.
I reportaget avslöjas hur Aschberg med hjälp av miljonarvet från sin farfar vid öknamnet “Den röde bankiren” lyckas dölja sina egna kriminella förehavanden medan han gjort sig ökänd för att jaga svenska stugsittare med blåslampa som uttrycker sig kritiskt på internetforum.

De som uttryckt sig plumpt i kommentarsfält kan vänta sig hembesök av Aschberg med en kamera upptryckt i ansiktet medan medieprofiler likt honom själv suttit på tryggt avstånd i bostadsrätter i centrala Stockholm.

Megafonerna besöker i inslaget med hjälp av Bechir Rabani Robert Aschberg själv som dock inte vill låta sig intervjuas.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!