Unga och utrikesfödda mest skeptiska till coronavaccin

publicerad 20 juli 2021

  Vaccinationsviljan hos folk under 30 och utrikesfödda är betydligt lägre än bland allmänheten i Sverige i stort, enligt en ny Novus-undersökning.

  I undersökningen har 1200 personer i 60 enligt polisen så kallade ”socialt utsatta områden” intervjuats visar att dubbelt så många är skeptiska till vaccinet i dessa områden och antingen inte vill eller inte vet om de vill låta injicera sig med coronavaccin.

  Unga vuxna sticker särskilt ut i undersökningen, där hela 38 procent är skeptiska till vaccinerna.
  Jag tror jag har ett bra immunförsvar, jag tror jag är ung nog att stå emot det på något sätt, säger Ali till skattefinansierade SR om saken.

  I undersökningen, som tagits fram av The global village grundare Ahmed Abdiramahman, bekräftas att det även i stort finns ett lägre förtroende för sjukvården och folkhälsomyndigheten.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!