Kritiserade coronavaccineringen

Tredje dos covidvaccin planeras i Sverige

publicerad 3 augusti 2021

Sverige planerar nu definitivt för en tredje “påfyllnadsdos” som troligen kommer att erbjudas en stor del av befolkningen under 2022. Riskgrupper kan komma att erbjudas ytterligare en  injektion redan till hösten.

Omfattningen av en påfyllnadsdos är oklar i dagsläget, enligt vad man uppger, på grund av eventuella ytterligare nya virusvarianter samt hur forskningen kring covidvaccinernas skyddseffekt analyserats över tid.

Bedömningen är att det inte är möjligt att utrota viruset och därför bör vaccinationsarbetet vara långsiktigt och inriktat på att minska allvarlig sjukdom och död. Det är fortsatt viktigt att vi har ett särskilt fokus på vaccination av grupper och boende i geografiska områden med låg vaccinationstäckning, säger statsepidemiologen Anders Tegnell.
Myndigheten beräknar att den breda massvaccinationen av den vuxna befolkningen ska vara klar under hösten 2021, för att sedan kunna fokusera på att erbjuda covidvaccin till 16-17-åringar samt de vuxna som valt att inte injicera sig. Grupper som inledningsvis omfattas av en tredje dos covidvaccin gäller äldre i särskilt boende, personer äldre än 80 år och personer med kraftigt nedsatt immunförsvar.

Vaccinationerna mot covid-19 kommer de närmaste åren troligen att genomföras med ett eller två mRNA-vaccin samt eventuellt ett adjuvanterat proteinbaserat vaccin som kan fungera som komplement”, skriver  Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!