Tre vaccinerade döda på äldreboende

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 9 april 2021
- av Markus Andersson

Tre personer har avlidit med covid-19 på ett äldreboende i Svedala – trots att alla tre tidigare blivit vaccinerade med två doser av coronavaccinet.

TT rapporterar att totalt fem boende har smittats och dessutom två i personalen. Av dessa har tre avlidit och samtliga avlidna och alla utom en av de smittade ska ha varit ”fullt vaccinerade” mot viruset, någonting som alltså inte tycks ha hjälpt nämnvärt.

– Det är oväntat och det är förfärande, säger Svedalas socialchef Leena Berlin Hallrup om dödsfallen.

Anita Persson är medicinskt ansvarig sjuksköterska på boendet och menar att man är mycket ”förvånade” över dödsfallen.

– Vi är förvånade, det är även smittskyddet och alla andra inblandade. Vaccinationen gjordes i januari och februari, så det är väldigt anmärkningsvärt.

Det första smittofallet upptäcktes innan påsk och avdelningen som drabbats hålls numera isolerad samtidigt som man beskriver att man har en tät kontakt med smittskyddsläkare ”och får stöttning och råd”.

Socialchefen bekräftar också att man inte kommer att lätta på några restriktioner eller riktlinjer trots att de flesta boende alltså har vaccinerat sig och att man fortsätter använda ”full skyddsutrustning”, något som även gäller för besökare på boendet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!