Kritiserade coronavaccineringen

Tre vaccinerade döda på äldreboende

publicerad 9 april 2021

Tre personer har avlidit med covid-19 på ett äldreboende i Svedala – trots att alla tre tidigare blivit vaccinerade med två doser av coronavaccinet.

TT rapporterar att totalt fem boende har smittats och dessutom två i personalen. Av dessa har tre avlidit och samtliga avlidna och alla utom en av de smittade ska ha varit ”fullt vaccinerade” mot viruset, någonting som alltså inte tycks ha hjälpt nämnvärt.

– Det är oväntat och det är förfärande, säger Svedalas socialchef Leena Berlin Hallrup om dödsfallen.
Anita Persson är medicinskt ansvarig sjuksköterska på boendet och menar att man är mycket ”förvånade” över dödsfallen.

– Vi är förvånade, det är även smittskyddet och alla andra inblandade. Vaccinationen gjordes i januari och februari, så det är väldigt anmärkningsvärt.

Det första smittofallet upptäcktes innan påsk och avdelningen som drabbats hålls numera isolerad samtidigt som man beskriver att man har en tät kontakt med smittskyddsläkare ”och får stöttning och råd”.

Socialchefen bekräftar också att man inte kommer att lätta på några restriktioner eller riktlinjer trots att de flesta boende alltså har vaccinerat sig och att man fortsätter använda ”full skyddsutrustning”, något som även gäller för besökare på boendet.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!