Tre turkiska män efterlysta för mordet på 12-åriga Adriana

Invandrarvåldet

publicerad 2 december 2021
- av Per Nordin
12-åriga Adriana blev skjuten i augusti förra året i södra Stockholm.

Trion återfinns på listan över Europas mest eftersökta personer. Enligt Interpol befinner de sig troligtvis i Turkiet.

Den 2 augusti 2020 dödades 12-åriga Adriana av en förlupen kula från en gängrelaterad skjutning i södra Stockholm. Flickan var inte målet för skjutningen utan kom blott i vägen för förövarnas skott. De misstänkta öppnade eld från en bil med minst två automatvapen. Mordet fick stor uppmärksamhet i media och även utomlands.

Flera personer har sedan tidigare gripits och dömts för inblandning i mordet. Bland dessa har en rappare och hans bror dömts till fängelse i 4 år respektive 5 år och 6 månader för grovt vapenbrott. Bland bevisen fanns en musikvideo som gärningsmännen själva spelat in i ett garage, dagen före dödsskjutningen. En mängd vapen syns i musikvideon, däribland en AK47:a – som senare skulle visa sig vara mordvapnet. I musikvideon viftar en person med vapnet och flera patroner faller till marken i garaget. Patroner som polisen senare hittade och kunde koppla till mordet, rapporterade Aftonbladet.

Svenska polisen och Interpol efterlyser fortfarande Furkan Kücükgöl, Serkan Demirkiran och Ferdi Kücükgöl för inblandning i mordet. De tros hålla sig gömda i Turkiet.

Interpol skriver att ärendet har högsta prioritet och att det är av stor vikt att dessa personer kan arresteras.

Foto: faksimil/Interpol
Foto: faksimil/Interpol
Foto: faksimil/Interpol

Tilläggas kan att Sverige inte har något utlämningsavtal med Turkiet och att männen även om de skulle påträffas i landet inte per automatik blir utlämnade till svensk polis.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.