Tre turkiska män efterlysta för mordet på 12-åriga Adriana

Invandrarvåldet

publicerad 2 december 2021
- av Per Nordin
12-åriga Adriana blev skjuten i augusti förra året i södra Stockholm.

Trion återfinns på listan över Europas mest eftersökta personer. Enligt Interpol befinner de sig troligtvis i Turkiet.

Den 2 augusti 2020 dödades 12-åriga Adriana av en förlupen kula från en gängrelaterad skjutning i södra Stockholm. Flickan var inte målet för skjutningen utan kom blott i vägen för förövarnas skott. De misstänkta öppnade eld från en bil med minst två automatvapen. Mordet fick stor uppmärksamhet i media och även utomlands.

Flera personer har sedan tidigare gripits och dömts för inblandning i mordet. Bland dessa har en rappare och hans bror dömts till fängelse i 4 år respektive 5 år och 6 månader för grovt vapenbrott. Bland bevisen fanns en musikvideo som gärningsmännen själva spelat in i ett garage, dagen före dödsskjutningen. En mängd vapen syns i musikvideon, däribland en AK47:a – som senare skulle visa sig vara mordvapnet. I musikvideon viftar en person med vapnet och flera patroner faller till marken i garaget. Patroner som polisen senare hittade och kunde koppla till mordet, rapporterade Aftonbladet.
Svenska polisen och Interpol efterlyser fortfarande Furkan Kücükgöl, Serkan Demirkiran och Ferdi Kücükgöl för inblandning i mordet. De tros hålla sig gömda i Turkiet.

Interpol skriver att ärendet har högsta prioritet och att det är av stor vikt att dessa personer kan arresteras.

Foto: faksimil/Interpol
Foto: faksimil/Interpol
Foto: faksimil/Interpol

Tilläggas kan att Sverige inte har något utlämningsavtal med Turkiet och att männen även om de skulle påträffas i landet inte per automatik blir utlämnade till svensk polis.
 


Liknande artiklar: