MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Tonårspojke anhållen efter knivdåd på skola i Kristianstad

Ökade otryggheten

publicerad 11 januari 2022
- av Per Nordin

Under måndagsmorgonen blev en lärare och en elev skadade i ett knivdåd i Kristianstad. Enligt Region Skåne är eleven allvarligt skadad. En tonårspojke är gripen och anhållen som misstänkt.

Knivattacken ägde rum strax efter 09-tiden på NTI-gymnasiet i centrala Kristianstad. Två personer skadades, en lärare och en tonårspojke – jämnårig med gärningsmannen. Region Skåne bedömer att eleven som knivskars har allvarliga skador, rapporterar skattefinansierade SVT.

I nuläget har vi två målsägare som är fysiskt skadade, men i takt med att vi väver samman utredningen och all den information som kommer in kan det mycket väl bli fler, säger Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef Kristianstad.

Gärningsmannen greps odramatiskt sju minuter efter att larmet inkom.

Attacken ska ha skett i anslutning till ett klassrum och flera elever blev vittnen till händelsen. Enligt några vittnen ska gärningsmannen kommit in i klassrummet iklädd munskydd och med en högtalare som spelade hög musik.

Motivet till attacken är ännu okänt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend