Inrikes

Tio bilar uppeldade i Falkenberg

Bilden är från en annan bilbrand.

Under natten mot söndag blev en parkeringslänga i Falkenberg uppeldad.

Branden ägde rum i det invandrartäta området Falkagård i Falkenberg under lördagsnatten. Tio bilar eldhärjades.
Det var en länga med bilar och det har brunnit i tio stycken, men det var koncentrerat till bilarna så det ska inte ha brunnit i något annat, säger Conny Eriksson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Räddningstjänsten hade under kvällen även larmats till annan brand i området. Även då brann det i en bil, men även i ett sopkärl och en barnvagn.

Det uppstod i samband med att man gjort ett antal ingripanden tidigare under kvällen. Troligtvis handlar det om en missnöjesyttring mot ingripandet. Problematiken finns inte bara i Falkenberg. Det är nog en kombination av frustration för dels corona och dels över att skolan släppt kontrollen lite. Det är en biverkning av det kan man säga, fortsätter Eriksson.

Falkagård har tidigare uppmärksammats för problem med ungdomsgäng som trakasserar boende med stenkastning och raketskjutning.

 

Källa: Hallands Nyheter

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!