Tillslag mot pirat-TV-nätverk

Publicerad 22 februari 2017, uppdaterad kl. 9:37

Två personer frihetsberövades i samband med att polisens Nationella operativa avdelning och polisen i Dalarna, genomförde ett tillslag mot ett pirat-TV-nätverk i Mora på tisdagen. Fler ingripanden är att vänta.

Tillslaget har genomförts både mot de som administrerat nätverket och kunderna i det. Nätverket misstänks ha delat ut koder för avkodning av tv-kanaler till kunder som inte innehar ett giltigt tv-abonnemang, vilket bryter mot den så kallade avkodningslagen.

Annons:


– Det finns stora pengar i den här typen av brott, vilket naturligtvis är en drivande faktor. Fängelse i upp till två år finns i straffskalan, och höga skadestånd, säger Paul Pintér, nationell samordnare, immaterialrättsliga brott.

Utredningen leds av Internationella Åklagarkammaren i Stockholm.

 

Källa: polisen.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend