Expressens chefredaktör vill inte själv veta av hembesök och obekväma frågor

publicerad 13 mars 2017
- av Markus Andersson
https://youtu.be/HUM2pAjJOWg

Expressen har gjort sig ökända för att hänga ut laglydiga invandringskritiker med namn och bild enbart på grund deras åsikter och göra oplanerade besök i deras hem. Men när Thomas Mattson och hans medarbetare Diamant Sahilu själva får hembesök vill de inte öppna dörren för att svara på frågor.

Pseudonymen Erik Johansson som bedrivit medborgarjournalistik för det medborgarjournalistiska
initiativet Granskning Sverige fick nyligen en ovälkommen påhälsning av Expressens utsände journalister. Syftet var att avslöja Eriks identitet. Detta trots att Erik som egentligen heter Fabian Fjälling varken gjort något kriminellt eller ens är misstänkt för något brott.

Anledningen till att Fabian arbetat under pseudonym är med hänvisning till att hans familj ska undslippa trakasserier på grund av hans journalistiska engagemang med att ringa till makthavare och ställa frågor. Men Expressen såg till att just denna farhåga blev verklighet då tidningens journalister eftersökt hans identitet, funnit hans adress för att sedan knacka på på hans dörr med en kamera i högsta hugg. En bild på honom publicerades sedan på Expressens löpsedel.


Annonser:


Något som just resulterade i trakasserier av både hans fru och dotter bland annat ifrån en ledande figur bakom en organisation som kallar sig ”antirasistisk” under namnet ”Inte rasist men”. Frun och dottern fick av andra också mottaga hot om bland annat våldtäkt.

För att undersöka hur välkommet Expressens egna journalister och chefredaktör tycker oplanerade hembesök är bestämde sig Bechir Rabani från initiativet Megafonerna att göra ett besök hemma hos Expressen-journalisten Diamant Sahilu som just var den som knackade på på Fabians dörr. Trots att Diamant konstaterades vara hemma vägrade han öppna dörren när Bechir knackade på.

Inte heller Thomas Mattson ville svara på några frågor trots att Bechir gjorde upprepade försök.

Nu uppmanar Bechir andra medborgare att göra samma sak.

– Tänk bara ett hembesök, vilken panik de får. Tänk om 10-20 personer dagligen sju dagar i veckan kommer hem till dem. Jag lovar er, de kommer att tänka efter innan de hänger ut folk.

Bechir Rabani som själv har palestinsk bakgrund avfärdar också Expo och andra svenskfientliga grupper som oseriösa och skadliga.

– Till Expo, Researchgruppen, kaviarvänstern och alla ni clowner som tror att ni besitter någon makt. Det gör ni inte, den sitter hos folket. Jag är här för att få folket att inse detta. För när folket har insett detta så kommer ni inte ha några jobb kvar. Ni lever på konflikt.

 

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.seLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.