Svenska terrorister får bostadsbidrag

publicerad 20 maj 2015
Foto: Zoriah/CC BY-NC 2.0
Foto: Zoriah/CC BY-NC 2.0

En hel del muslimska invånare bosatta i Stockholm har rest till Irak och Syrien för att strida tillsammans med Islamiska staten. Nu satsar man på stort på att de ska kunna integreras när de kommer tillbaka.

Programmet erbjuder nästan inga åtgärder för att förhindra den terroristiska propagandan bland ungdomar. Å andra sidan är ”jihadturisterna” välkomna i Sverige: i Stockholm får de till och med bostadsbidrag.

Sociala myndigheter, religiösa samfund och arbetsförmedlingar uppmanas att hjälpa islamisterna att återintegreras i samhället.

När det gäller försörjning är det viktigt med samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid Arbetsmarknadsförvaltningen. Slutligen, är boendefrågan en förutsättning som behöver fungera, därför bör även bostadsbolagen ingå i en samverkan.

Stockholm lider av den största bostadsbristen av alla svenska städerna. SVD uppger att cirka 120 000 stockholmare saknar en egen bostad.

Nu är det terroristerna som kommer att vara de första att få bostadsbidrag.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.